Trainingsacteur

Als trainingsacteur, ook wel genoemd simulatieacteur, ben ik een acteur die zich gespecialiseerd heeft in het spelen van praktijksituaties, ofwel rollenspellen, binnen communicatietrainingen. Hierbij werk ik meestal samen met een (communicatie)trainer. Ik denk graag mee over mogelijkheden, werkvormen en over hoe de inzet van mij als trainingsacteur optimaal leerredendement kan geven. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Voor Trainingsacteurs (NVVT, klik hier voor mijn profiel). 

Ik word voornamelijk ingezet met een educatief doel ter verbetering van communicatie- en gespreksvaardigheden. Ik ben hierin als levend leermiddel dienstbaar aan het leerdoel van de cursus of de leervraag van de cursist. Ik zet hierbij een realistisch personage neer dat afgestemd is op de werkpraktijk of de te leren situatie. Binnen het gestelde kader reageer ik op het gedrag en op de manier van communiceren van de cursist. Ik geef binnen het spel feedback middels gedrag vanuit de rol die ik speel. Dit betekent dat ik veel werk vanuit improvisatie. Ik creëer hiermee een ervaringsmoment dat zo realistisch mogelijk is waarbij de cursist ervarend leert. 

Na afloop van het rollenspel, geef ik ook feedback. Dat kan vanuit het personage zijn dat ik net gespeeld heb, maar ook vanuit mijn helicopterview als acteur. Mijn feedback is helder, altijd opbouwend, gericht op uitbouwen van kwaliteiten en wordt dikwijls als zeer prettig ervaren. Ik ben mezelf als trainingsacteur altijd bewust van mijn rol en werk ten alle tijden aan een prettige, veilige leer- en werksfeer.

Naast het werken in deze trainingen, ben ik ook inzetbaar in:

  • Voorstellingen over een bepaald thema. De voorstelling kan interactief zijn maar ook ingezet worden voor een groep tijdens een congres of seminar.
  • Assessments
  • Games of spellen waarin interactief acteren wordt gevraagd.
  • Films om een werkwijze te laten zien of een bedrijfsfilm.

Andere opties zijn mogelijk in overleg. Ik denk hierin graag met je mee!

Enkele van mijn opdrachtgevers

Erasmus Medisch Centrum * Elckerlyc * Gemeente Rotterdam * Solutions Centre
Hogeschool Utrecht * Erasmus Universiteit Rotterdam * Trainingsbureau Harten3
Centrum voor Jeugd en Gezin * Masters in Conflict * Het Ontwikkelpunt